Klimatyzacja, wentylacja piekarni i cukierni
Wentylacja piekarni i cukierni dzięki naszym klimatyzatorom ewaporacyjnym jest skutecznym sposobem na obniżenie temperatury oraz dostarczenie świeżego i czystego powietrza do obiektów tego typu. Produkcja pieczywa generuje duże ilości ciepła, a gorące pieczywo wymaga schłodzenia na przykład przed pakowaniem. Nasze klimatyzatory zapewniają skuteczną wentylację piekarni i cukierni, dodatkowo obniżając temperaturę panującą w obiektach oraz dostarczą świeżego powietrza.
Zaletami naszych klimatyzatorów ewaporacyjnych jest niski koszt eksploatacji, skuteczność w wentylacji i chłodzeniu pomieszczeń. Przykładowo klimatyzator ewaporacyjny zużywający 1 kW energii elektrycznej jest w stanie schłodzić i przewentylować powierzchnię około 150-200 m2 obniżając temperatrę powietrza o ok. 8-12 st. C.
Klimatyzatory ewaporacyjne równocześnie chłodzą, wentylują i oczyszczają powietrze. Są alternatywą dla tradycyjnych metod chłodzenia, zużywających duże ilości energii elektrycznej.